Categories
Infrastruktur Jernbaner

DSBs info den 1/5-2020

Her er dagens information.

Klik på billedet og der åbnes et nyt vindue med en pdf-fil.

Categories
Infrastruktur Jernbaner

DSBs info 18/4-2020

Ligesom tidligere har jeg klippet sammen lidt af DSBs information på nettet.

Ved at klikke på billedet får du i et nyt vindue op hele teksten i en pdf-fil.

Categories
Jernbaner

Påsken 2020

Som sædvanlig var der mange banearbejder med tilhørende erstatningstrafik med ‘Togbusser’. Jeg har tegnet ændringerne ind på kortet her for neden:

Her kan desforuden nævnes vedr. banearbejdet Næstved – Ringsted: Togene på Sydbanen fra Rødby F/Nykøbing F/Vordingborg kørtes via ‘Lille Syd’ Næstved – Køge og omvendt. I Køge skulle man skifte til S-tog linje A, for at komme til København eller til MQ for at komme til Roskilde. Roskildebanen ((Køge) – (Roskilde)) har p.t. som den eneste DSB-strækning ERTMS med MQ som eneste mulige togtype.

Jeg har her samlet ‘klip’ fra DSBs information på nettet. Påsken 2020 bød jo (som sædvanlig) på mange forskellige arbejder.

Arbejdet er meget langdraget – fra 28. marts til 29. november er der 246 dage (8 måneder!). Havde man været lidt mere forudseende havde man åbnet Køge Nord som station, så have man undgået skift til S-tog i Køge, og den dermed følgende længere rejsetid.

Også her er der tale om et arbejde som strækker sig ud over påsken

Nordjyderne kan også glæde sig over at køre togbus hele påskeugen. Denne strækning har også været helt eller delvist lukke mange gange i de sidste par år.

Og så kom der også lidt om bl.a. Svendborg-banen.

Categories
Infrastruktur Jernbaner

DSBs pressemeddelelse 7/4-2020

En af de vigtigste parametre for at undgå Covid19 er at holde afstand (min. 2 m) til andre. I mange butikker og nu også på de mest frekventerede stationer er at markere på gulvet med forskellige typer af opmaninger. Her monteres ‘Hold afstand’-markeringer på en S-togs-station.

Categories
Jernbaner

Coronavirus og jernbanen

I begyndelsen af marts 2020 oplevede vi de første smittede i Danmark. Det var folk som havde været på ski-ferie i Norditalien, og man kunne ganske let inddæmme smitten og isolere dem som have fået virus. Men virus bredte ud sig alligevel og den 11/3 deklarerede WHO epidemien som en pandemi. Fra mandag den 16/3 blev alle skoler, daginstitutioner mm. lukket, og nogle dage senere også de danske grænser. På de danske  jernbaner indførtes (gratis) pladsbilettvang til alle tog (også regionaltog), undtaget Kystbanetogene, dette for at det ikke skulle komme flere passagerer end 50% af siddepladsantallet med i toget. 

Generelt blev alle regionaltog fra den 23/3 kørt kun en gang per time, også i myldretiden. Intercity-Lyn-togene Aalborg – København  og pendler-IC-togene Aarhus – København  blev indstillet helt, foreløbig frem til efter påske.

Her er den information som DSB sendt ugen før påske. Hvis du klikker på den får du en pdf-fil i læsbart format.

Categories
Ikke-kategoriseret

DSBs pressemeddelelse 20/3-2020

DSBs første pressemeddelelse vedr. Covid19-situationen af den 20/3-2020.

Categories
Infrastruktur Jernbaner

De blå partiers transportplan

I dag (14/3-2019) har de blå partier (Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti) lanceret sit udspil til hvordan den fremtidige infrastruktur skal se ud. Pris: 112,7 mia kr.

Billede fra pressekonference
Billede fra pressekonference
Kort over vej- og jernbaneprojekter togfonden
Kort over vej- og jernbaneprojekter

DF træder ud af Togfonden 
Den nye trafikaftale betyder, at Dansk Folkeparti vælger at opsige forliget omkring Togfonden, som partiet indgik i seneste valgperiode med SRSF-regeringen og Enhedslisten.