Sporarbejde på Østfyn 2016

LogoHvis arbejderne på Vestfyn i de 101 (+21) dagenes lukning af regionaltrafikken i 2015 var noget farsartede, så blev arbejderne på Østfyn, hvis mulig endda mere kaotiske. Man havde planlagt lukke trafikken helt visse  dage mellem Odense og Nyborg (i Pinseferien,  fra fredag den 13/5 kl. 22 til mandag den 16/5 kl. 6)  hhv. Roskilde (i Kr. Himmelfartsferien, fra onsdag 4/5 kl. 22 til søndag 8/5 kl. 10 ). Generelt i perioden 4/5 - 7/8 køres der desforuden efter en reduceret køreplan: Regionaltogene Odense - Langeskov - Nyborg var erstattet af togbus. IC-togene Odense - Fredericia i 1xx-serien var helt indstillet mellem Odense og Fredericia,  og hvert andet tog desuden Fredericia - Aarhus - Aalborg. Således var der planlagt at kun ICL-togene og IC-togene mod Esbjerg skulle køre  mellem Nyborg og Odense, dog med c:a 30 min længere gangtid Korsør - Fredericia...

Opstarterne efter de totale lukninger kom dog at blive udskudt ganske betragtelig:

2016 05 Kal KrtHfEfter Kr. Himmelfart  var der planlagt at starte den reducerede trafik med to tog per retning og time fra søndag 8/5 kl. 10. Først meldte man (DSB og BDK) ud at arbejdet var blevet forsinket til mandag 9/5 kl. 6. Herefter kom der yderligere meldinger om forsinkelser, således at trafikken fra onsdag 11/5 om morgenen kunne afvikles med et tog per time og retning (resten af ugen) - ICL-togene. IC togene i 8xx-serien kørtes mellem København og Nyborg, samt mellem Odense og Esbjerg.

2016 05 Kal PisneEfter Pinse-ferienvar den så gal igen. Her havde man tænkt sig starte med 2 tog/time/retning fra mandag den16/5 kl. 6. Her blev så trafikken Nybog - Odense aflyst i flere omgange, således, at der først fra fredag 20/5 kl. 14  blev genoptaget begrænset trafik. Først om lørdagen 21/5 blev der kørt som planlagt med 2 tog/retning/time.

Men ikke nok med at togene over Østfyn (hvor arbejderne fandt sted) blev udsat, det samme kom også at gå ud over regionaltogene påVestfyn: IKr. Himmelfartsferien, fra onsdag 4/5 kl. 22 til søndag 8/5 kl. 10: Tog Fredericia - Tommerup og togbus  Tommerup - Odense. Mandag 9/5: Togbus Fredericia - Odense. Tirsdag 10/5: Tog til Tommerup og herfra med togbus til Odense. I Pinseferien blev der ikke kørt nogle regionaltog mellem Tommerup og Odense. Meningen var jo så, at regionaltogene skulle køres efter den  normale plan fra tirsdag den 17/5 om morgenen, men man valgte i stedet helt at aflyse regionaltrafikken mellem Odense og Fredericia en dag ad gangen fra tirsdag  den 17/5, onsdag 18/5, torsdag 19/5 og (hele) fredag den 20/5.

Godstrafikkenhavde også store problemer i.a.a. de forlængede lukningstider Odense - Nyborg. Selv om banen var spærret for persontrafik i uge 20, blev der dog kørt et godstog/time/retning som rangerkørsel mellem Odense og Nyborg den 16/5 - 19/5.

Information

Et så rodet forløb som for oven noteret kræver selvfølgelig en god information. Jeg har på en separat side lavet en 'tidslinie'.med de screenprint jeg har taget (vi af erfaringen fra sidste års sporarbejde på Vestfyn) fra DSB hhv.BDKs hjemmesider, facebook mm. Døm så selv om det er en god og korrekt  information!

Under ombygningsperioden tog jeg en hel del fotos:

Jeg kørte en lille udflugt ondag den 18. maj  Ejby (bus) - Fredericia (tog) - Odense (bus) - Ejby. Oprindelig havde jeg tænkt mig at køre med tog til Nyborg, for at afprøve det nyanlagte spor, men det kunne jo ikke lade sig gøre, da der ikke kørte nogle persontog Odense - Nyborg. Udlugten finder du under Udflugt - 2016-05-18.

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla