Tog i Harzen 2013

Sommeren 2013 var vi sidst i juli ti dage i Harzen. Vi har jo været der tidligere, men denne planlagte vi at starte ved Nordhausen i Sydharz, og så (evt.) fortsætte ferien med Thale som udgangspunkt. Vi blev dog så galde for campingpladsen ved Wolfsmühle i Rodishain, at vi blev der alle ti dage. Vi kørte så ture derfra til forskellige steder, hvor der var noget vi ville se (eller se igen). Der var nu meget varmt, op til 37°C, så vi var meget glade for luftkonditioneringen i bilen.

En af rejsens højdepunkter var rejsen efter damplok til Brocken.Vi startede denne gang i Ilfeld, så herigennem fik jeg klaret den sidste del af Harzquerbahn - Brocken- og Selketalbahn havde jeg jo kørt tidligere i 90'erne. Det er nu nok en dyr udflugt - €32 (≈240 DKK) er enhedprisen for en returrejse -  fra en valgfri HSB-station.

Fra Nordhausen til Ilfeld Neanderklinik kører foruden HSB's tog også Coibino Duo-sporvogne, sådan at der er en 'tillæmpet' ½-times drift hverdage i skoleperioden. Du kan læse mere om Nordausens Duo-Sporvogne under Nordhausen.

 

 

Her er nogle af togbillederne fra ferien

 
Kortet fra 1991 med markeret hvor vi boedeKort 2013
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
Film

Med mit Nikon L25 tog jeg også nogle filmsekvenser:

Joomla templates by a4joomla