Svendborgbanen 14. Okt.  2015

Jeg har længe tænkt mig at køre en tur på Svendborgbanen, og nu endelig er det blevet af, måske takket været at jeg har fået et rejsekort. Denne strækningen er jo det gamle SFJ's hovedstrækning og (desværre) den eneste tilbageværende regionalbane på Fyn. Men der er også meget trafikeret: der er tre tog i timen i hver retning til Ringe og af disse fortsætter to hver time til Svendborg. Det bliver til mange krydsninger på den enkeltsporede bane. En gang per time hverdage er der sågar tre tog samtidig på Ringe station:

  1. Stoptog fra Od ankommer i spor 3 i minuttal 34 og vender tilbage til Od som stoptog igen i minuttal 42 (tog med 26xx-nummer).
  2. Stoptog  tog fra Svg ankommer i spor 2 i minuttal 37 og fortsætter som gennemkørende tog til Od i minuttal 38 (tog med 46xx-nuimmer).
  3. Gennemkørende tog fra Od ankommer i spor 1 i minuttal 38 og fortsætter som stoptog til Svg i minuttal 39 (tog med 46xx-nummer).

 Her en skematisk plan over Ringe station:

Desforuden kører der  et delvist stoptog som passerer Ringe i minuttal 01 mod Od og mod Svg i minuttal 14 (tog med 28xx-nummer). Disse tog krydser normalt i Årslev.

Tiderne for oven er for K15. Fra K16 kommer 26xx-togene at fortsætte som regionaltog til Nybog med stop i Langeskov. Mere om Langeskov kan  du læse her.

Svendborg station  er reduceret drastisk fra sid tidligere størrelse - se BDK's plan:

 

Her nogle billeder fra udflugten:

Joomla templates by a4joomla