Udflugt med Danmarks Jernbanemuseum

22. April 2016: Odense - Fredericia - Odense

 

 

 

Min plan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tog 3818 med afgang fra Ejby kl 8:52 ankommer Odense  kl. 9:19, og det passede mig  udmærket - jag havde så 60 min. inden veterantoget kørte. I forvejen havde jeg via internettet købt  en billet á 150 kr + gebyr. Jeg ankom til fods til Ejby station cirka 8:40, og ventede så på at mit tog skulle komme 8:51. Kl.8:47 kom der dog en meget foruroligende melding i højttaleren: »Toget til Odense kl. 8:52 er desværre aflyst - det skyldes personalemangel. Der henvises til næste afgang kl. 9:50, som ekstraordinært standser ved alle stationer.« Hvad gør man så? At tage næste tog om en time duede ikke - det har ankomsttiden 10:19 i Odense - samme tid som veterantogets afgangstid! Det var bare at trave hjem og få nogen at køre mig i bil til Odense. Så  blev det, og jeg ankom til Banegårdscenteret kl. 10:02.

Efterfølgende har jeg naturligvis klaget til DSB over denne  forsinkelse, og jeg har fået 148 kr (2 * 37 km * 1,99 kr/km) fra DSB. Jeg mener dog at erstatningen i et fald som dette burde beregnes efter statens højere takst. 3,63 kr/km, og har påpeget dette over for DSB, uden dog at få medhold heri - og jeg orker ikke diskutere dette mere med DSB.

Rejsen med damptoget med et 117 år gammelt lokomotiv var ellers en god oplevelse. Toget var stuvende fuldt og der var interessante arangementer undervejs. Jeg kunde desværre ikke deltage i dem alle, men fik i stedet god lejlighed at fotografere mm.

 

'

 

 

 

 

 

 

 

Et lille 'aber dabei' var det dog i Fredericia. Her togs toget ind i spor 2, hvorfra det også senere afgik. Denne perron savner som den eneste i Fredericia handikaptilpasning (elevator), hvorfor rørelsehæmmede (jeg) og rejsende med barnevogn fik en del problemer.

 
 

 

 

 

 

 

Her nogle billeder fra udflugten: 

 

Film fra udflugten

Jeg tog også nogle  små episoder på film. Dem har jeg her klippet sammen:

Joomla templates by a4joomla