DSB-dagen 2010

I 2008 og 2009 blev der ikke afholdt nogen DSB-dag eller et DSB-døgn som man også kaldte det.

Men den 14. maj 2010 genoptog man (kun een gang desværre) begivenheden, og jeg passede på med at få mig en rimelig billig togtur. Jeg tog denne gang til Sønderjylland og passede også på at køre over grænsen i Tønder, så som jeg også gjorde på en af mine første togrejser til Tyskland.

Når jeg kom ned til stationen kunne jeg ikke lade være at fotografere de opslag vedr. buserstating som man kørte så vel den forrige som næstkommende søndag.

Hvis man sammenligner  køretiden for en bus mellem Odense og Middelfart (92 min) med toget på tilsvarende strækning (34 min) kan man se at der er rigtig meget at spare ved at køre tog. Den lange køretiden med bus (1½ time eller mere) har jeg selv oplevet ved flere lejligheder, når togtrafikken af en eller anden grund har været indstillet.

Hvis du kikker på køreplanerne for neden kan du se dem i høj opløsning og så er de nemmere at læse.

Det var nu også Lillebæltbroens 75-års jubilæum i de dage og, som det fremgår af mine billeder fra toget, var der såvel en lille udstilling, som en flagsmykket bro.

Hvad angår min rejse, så har jeg stykket sammen et kort fra Bane Danmarks sider med Bramming og Tønder stationer, samt en tabel,som bl.a. viser de tillade hastigheder på strækningen (kik på billedet ger samme kort i høj opløsning).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billeder fra turen

Joomla templates by a4joomla